relatietherapie

relatietherapie Nijmegen

intro  therapie  relatietherapie  coaching  werkwijze  praktisch  route  contact

 

 

Welkom op de site van Heddeke Douwes. Als psycholoog heb ik een praktijk voor:
individuele therapie en relatietherapie in Nijmegen. Hieronder vind je meer informatie over relatietherapie. Ben je op zoek naar andere informatie dan kun je op bovenstaande links klikken.

Relatietherapie

Werken met partners heeft mijn bijzondere interesse. Een goed lopende relatie verrijkt je leven. Maar soms werkt het niet en voel je je niet gelukkig. Het is vaak niet eenvoudig om je relatie onder alle omstandigheden en in alle fases van je leven soepel te laten lopen. We weten allemaal hoe belangrijk het is om goed met elkaar te communiceren maar in de praktijk kan dat erg lastig zijn. De impact van een slecht lopende relatie is groot, de impact van een scheiding mogelijk nog groter. Veel mensen komen naar mij toe in de fase waarin het ‘’erop of eronder is’’. Nog mooier is het natuurlijk om te komen voordat het zover is.

Gesprekken kunnen verschillende doelen hebben; onderzoeken of je samen verder wilt, begeleiding bij het scheidingsproces, beter leren communiceren of het hervinden van passie. Ook het verbeteren van de seksuele relatie is regelmatig een van de doelstellingen. In de gesprekken wordt stilgestaan bij jullie doel; hoe is het nu en waar wil je (samen) heen? Vaak lukt het thuis niet goed met elkaar te praten over je relatie; het is te beladen en je ‘’verstaat’’ elkaar slecht. De meerwaarde van het praten met een derde is onder andere dat het in de therapiekamer vaak beter lukt echt te horen wat de ander zegt en voelt en over te brengen hoe het voor jou is.

Ik geef regelmatig opdrachten mee voor de periode tussen de gesprekken. Inzicht krijgen in patronen en het aangaan van moeilijke onderwerpen gebeurt in de therapiekamer maar het leren op een betere manier samen te leven, gebeurt in het alledaagse leven. En dat prettige samenleven is natuurlijk het uiteindelijke doel.

Wil je een afspraak maken of meer informatie?
Stuur dan een mail of neem telefonisch contact op om kennis te maken.

.relatietherapie

.

.

.

 

 
wit